Privacy & Cookie Policy

Wij (‘BANNING’ of ‘we/onze’) hechten veel waarde aan de bescherming van de privacy van onze (website)bezoekers en zullen derhalve uiterst zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens. In deze Privacy en Cookie Policy wordt u geïnformeerd over de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens. Wij verwerken persoonsgegevens van bezoekers op onze websites en in het kader van onze dienstverlening aan klanten.

Reikwijdte

Door gebruik te maken van een van onze websites en/of diensten, kunnen wij uw persoonsgegevens verzamelen, gebruiken, bekendmaken en bewaren, zoals beschreven in deze Privacy en Cookie Policy.

Deze Privacy en Cookie Policy is van toepassing op alle onderdelen van de door BANNING beheerde websites, waaronder in ieder geval de volgende websites:

https://www.banning.nl/
https://www.banning-legal.com/
https://www.mededinging.co/
http://www.werkenbijbanning.nl/

Privacy

Hoe verzamelen wij uw persoonsgegevens?

Wij verzamelen uw persoonsgegevens in de volgende gevallen:

  1. Wanneer u zich inschrijft voor een nieuwsbrief of aanmeldt voor een seminar;
  2. Wanneer u onze website bezoekt;
  3. Wanneer u gebruikt maakt van onze (juridische) dienstverlening;
  4. Wanneer u reageert op een vacature en uw CV meestuurt.

Wij verzamelen de volgende persoonsgegevens:

Gegevens die wij automatisch verzamelen:

Wanneer u onze website bezoekt en/of gebruik maakt van onze website, verzamelen wij automatisch de gegevens die naar ons worden gestuurd door uw computer, mobiele apparatuur of andere apparatuur waarmee u toegang heeft. Deze gegevens kunnen worden verzameld met behulp van cookies. Voor zover deze gegevens worden verzameld met behulp van cookies geldt dat aanvullend op dit hoofdstuk, het hoofdstuk Cookies van toepassing is. De persoonsgegevens die wij onder meer verzamelen zijn:

  • browsergegevens;
  • duur van uw bezoek;
  • pagina’s die u bezoekt;
  • links waar u op klikt;
  • locatiegegevens op basis van uw IP-adres;
  • verbindingsgegevens, zoals het IP-adres.

Gegevens die u aan ons verstrekt:

Wij verwerken uw persoonsgegevens door het leveren van diensten (bijvoorbeeld de gegevens die aan ons worden verstrekt via email, telefoon, of tijdens een gesprek). De persoonsgegevens die wij onder meer verzamelen zijn:

  • (bedrijfs)naam;
  • adres;
  • postcode;
  • geslacht;
  • woonplaats;
  • land;
  • telefoonnummer;
  • geboortejaar;
  • e-mailadres;
  • financiële gegevens;
  • identiteitsgegevens;
  • taalkeuze;
  • andere gegevens.

Hoe gebruiken wij uw persoonsgegevens:

Wij baseren de verwerking van uw persoonsgegevens op de volgende grondslagen:

A. ter nakoming van afspraken met u (bijvoorbeeld het leveren van juridische diensten);
B. ter behartiging van onze gerechtvaardigde belangen. Onze gerechtvaardigde belangen zijn:

1. marketingdoeleinden;
2. het verbeteren en optimaliseren van onze dienstverlening;
3. het voeren van geschillen;
4. het beveiligen en beheren van onze systemen.

C. ter nakoming van wettelijke verplichtingen (indien dat nodig is);
D. op basis van ondubbelzinnige toestemming.

Wij verwerken uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden en grondslagen:

Grondslag(en):Doeleinde:
Cont(r)act:
Ade uitvoering van een door u gesloten dienstenovereenkomst.
B1het benaderen voor marketingdoeleinden gericht op onze diensten en producten.
A, B1, B2, B3 of Chet opnemen van contact via e-mail, tekstbericht of telefoon.
A, B1, B2, B3 of Creageren op vragen, opmerkingen en de behandeling van klachten.
Facturering:
A, B3facturering en het eventueel nemen van incassomaatregelen.
Product- en dienst ontwikkeling:
B1, B2, B4het achterhalen wie gebruik maakt van de website, hoe de website wordt gebruikt, assisteren in gebruik, ontwikkelen van de website.
B1, B2het afstemmen van de diensten, content en advertenties op de gebruiker.
Voldoening aan verplichtingen op grond van wet- en regelgeving:
Chet voldoen aan verplichtingen op grond van wet- en regelgeving.
B2, B3, B4 en CHet opsporen van (pogingen tot) onrechtmatige en/of strafbare gedragingen gericht tegen BANNING, haar klanten en medewerkers, evenals voor deelname aan waarschuwingssystemen die worden gebruikt ter voorkoming van fraude en voor het beheersen van kredietrisico’s.

Verstrekken van uw persoonsgegevens aan derden:

Wij kunnen uw persoonsgegevens bekend maken aan derden in overeenstemming met deze Privacy en Cookie Policy en de toepasselijke wet- en regelgeving. Dit kan op de volgende wijzen gebeuren:

Wij maken gebruik van de diensten van derden om uw persoonsgegevens te verwerken. Deze derden treden op als verwerker voor BANNING. Uw persoonsgegevens worden door onze bewerkers verwerkt op beveiligde servers binnen de EU. BANNING heeft in overeenstemming met de Europese en Nederlandse privacyregelgeving verwerkersovereenkomsten gesloten met al haar verwerkers. Hieronder treft u een overzicht van onze verwerkers:

Verwerker:Taakomschrijving verwerker:Privacy Policy verwerker:
TransIpHosting websitePrivacy Policy
MailChimpFaciliteren mailsysteemPrivacy Policy
(Overige) IT-dienstverlenersFaciliteren IT-dienstenn/a
Financiële dienstverlenersFaciliteren financiële dienstenn/a

BANNING verstrekt uw persoonsgegevens niet aan andere partijen.

Wij zullen uw persoonsgegevens niet bekend maken aan rechtshandhavers, andere overheidsfunctionarissen of andere derden zonder gerechtelijk bevel of formeel verzoek van de overheid in overeenstemming met geldende wetgeving, tenzij BANNING te goeder trouw meent dat de bekendmaking van informatie gerechtvaardigd is.

Bewaartermijnen:

Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk voor de verwerkelijking van de doeleinden waarvoor zij zijn verzameld en verwerkt. Wij verwijderen uw gegevens eveneens indien geconstateerd wordt dat deze zijn verouderd of wanneer de betrokkene zelf om verwijdering verzoekt. Vorengaande bewaartermijnen gelden niet indien er sprake is van een wettelijke uitzondering, of ingeval we deze gegevens langer nodig hebben voor onze dienstverlening of een geschil.

Beveiliging van uw persoonsgegevens:

Wij zullen alle redelijke organisatorische en technische beveiligingsmaatregelen treffen om uw persoonsgegevens te beveiligen en deze te beschermen tegen verlies en oneigenlijk gebruik of aanpassing.

Links naar andere websites:

Onze website bevat links naar websites van derden die mogelijk andere voorwaarden kennen voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Wij zijn niet aansprakelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens via dergelijke websites van derden.

Rechten van betrokkenen:

U heeft het recht BANNING te verzoeken om inzage in uw persoonsgegevens. Indien u een verzoek indient verlenen wij u een overzicht van alle persoonsgegevens die wij van u hebben.

Indien u vermoedt dat de persoonsgegevens onjuistheden bevatten, of onjuist verwerkt zijn, kunt u ons verzoeken om deze persoonsgegevens te corrigeren, aan te vullen of te verwijderen. Ook kunt u ons verzoeken de persoonsgegevensverwerking te beperken, alsmede ons verzoeken uw persoonsgegevens aan een andere verantwoordelijke over te dragen. Bezwaren en verzoeken tot inzage, wijziging, verwijdering of overdracht van uw persoonsgegevens zullen in overeenstemming met de wet, behoudens uitzonderingen, binnen vier weken door ons worden behandeld. Tevens kunt u verzoeken uw persoonsgegevens te verwijderen of af te schermen. U heeft hiertoe de volgende mogelijkheden:

Per post:Per mail:
BANNING N.V.
Spinhuiswal 2
5211JG ‘s-Hertogenbosch
privacy@banning.nl
Per telefoon:Opt-out:
+31 73 692 77 77via de beschikbaar opt-out mogelijkheden in de mailings (voor marketings-doeleinden).

Klachten:

Als u een klacht heeft of een andere vraag omtrent de verwerking van uw persoonsgegevens, kunt u een e-mailbericht sturen naar privacy@banning.nl. Wij vragen u hierbij zoveel mogelijk informatie omtrent uw klacht of vraag mee te zenden. Wij zullen klachten en vragen in behandeling nemen en uiterlijk binnen vier weken reageren. Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Indien u niet tevreden bent met de afhandeling van de klacht, kunt u hierover contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens en desgewenst een klacht indienen.

 

Cookies

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Een cookie is een tekstbestand dat op uw computer of mobiele apparaat wordt opgeslagen als u onze website bezoekt. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Cookies zijn ongevaarlijk.
Wij maken gebruik van onderstaande cookies:

Functionele cookies:
Wij gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat de website op een goede wijze functioneert en om het gebruik van onze website te verbeteren. Wij gebruiken ook cookies om de website aan uw wensen aan te passen.

Sessie cookies:
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u de webbrowser afsluit.

Analytische cookies:
Met gebruik van Google Analytics en andere analytische cookies wordt bijgehouden hoe onze website wordt gebruikt. Zo kunnen wij de kwaliteit van de website verbeteren. De informatie die met behulp van de cookies van Google Analytics wordt verkregen wordt beveiligd (via SSL) overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in verschillende landen binnen de EER en daarbuiten. Het laatste octet van uw IP-adres is gemaskeerd, waardoor Google niet het volledige IP-adres verwerkt. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics.

Social Media cookies:
Op onze website zijn buttons opgenomen naar sociale netwerken als Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van respectievelijk Facebook, Instagram en Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Hieronder treft u een overzicht aan van de cookies die door BANNING worden geplaatst:

Partij:Cookie:Doel:Bewaartermijn:
GooglePREF, NID, SNID, SID, HSID, APISID, CONSENT, SAPISID, SSID, DVDeze cookies worden door Google geplaatst voor het leveren van diensten aan BANNING, zoals het gebruik van Google Maps.Maximaal 2 jaar
Google Analytics_ga, _gat, _gat_*, _gid,Er worden (sessie) cookies geplaatst om een beter inzicht te krijgen in het gedrag van de bezoeker aan deze website. Hiermee wordt vervolgens de gebruikerservaring op deze website en op andere door deze website gebruikte kanalen verbeterd.Maximaal 2 jaar
Google Analytics Dashboard for WP (GADWP)gadwp_wg_default_swmetric, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_dimensionEr worden (sessie) cookies geplaatst om een beter inzicht te krijgen in het gedrag van de bezoeker aan deze website. Hiermee wordt vervolgens de gebruikerservaring op deze website en op andere door deze website gebruikte kanalen verbeterd.Minder dan een uur
Redux_blastDeze cookie wordt geplaatst om het visuele thema van de website te renderen3 dagen
_icl_current_language, _icl_current_admin_language_*Deze cookies slaan uw taalvoorkeuren op.Maximaal 1 dag
cfid, cftokenDeze cookies worden geplaatst door onze server om (unieke) terugkerende gebruikers waar te nemen. Deze cookies volgen of slaan géén activiteiten op.Maximaal 30 jaar
WordPresswp-settings-time-*, wordpress_test_cookie, ORIGINALURLTOKENDeze cookies worden geplaatst om enkele functionaliteiten van WordPress te benuttenMaximaal 1 jaar

De meeste browsers bieden u de mogelijkheid om het plaatsen van cookies te weigeren. Hieronder treft u een overzicht van browsers en een bijbehorende handleiding om cookies te weigeren. Het weigeren van cookies kan een negatieve invloed hebben op de werking van onze website:

Apple Safari;
Google Chrome;
Microsoft Internet Explorer;
Mozilla Firefox.

 

Slotbepalingen

Aanpassingen Privacy en Cookie Policy:

Wij behouden ons het recht voor om deze Privacy en Cookie Policy van tijd tot tijd te wijzigen door het plaatsen van een nieuwe versie op onze website.

Contactgegevens BANNING:

Per post:Per mail:
BANNING N.V.
Spinhuiswal 2
5211JG ‘s-Hertogenbosch
privacy@banning.nl
Per telefoon:
+31 73 692 77 77

 

Deze pagina is voor het laatste bijgewerkt op: 24 mei 2018.