Seminar: Verlies uw merk niet uit het oog!

31 December 2000

Op donderdag 30 september organiseerden BANNING Advocaten en Novagraaf Nederland, in het Graphic Design Museum te Breda,[NBSP]voor de vijfde keer het seminar ?Verlies uw merk niet uit het oog?. Ook dit keer stonden weer actuele en interessante onderwerpen uit de dagelijkse merkenpraktijk op de agenda. Dit jaar hebben drie gasten een inspirerend verhaal verteld over drie uiteenlopende onderwerpen.

 

Grenzen aan namaak

 

Door Miriam Koopman van Novagraaf Nederland

De wereld om ons heen verandert snel. Miriam heeft laten zien dat namaak van producten een steeds groter probleem dreigt te worden. Immers, waar winst wordt gemaakt is namaak. Van tassen tot elektronica. Van vliegtuigonderdelen tot aan medicijnen. In de sector zijn hoge winsten te maken wat uiteraard weer aantrekkingskracht heeft op criminele organisaties. Met internet is het bereik van namaakproducten bovendien dichterbij dan ooit. Het is om meerdere redenen dan ook van belang om namaak zoveel mogelijk te voorkomen. Hoewel er wet- en regelgeving bestaat ligt er nadrukkelijk een verantwoordelijkheid voor merkhouders. Zij zullen zelf een beleid moeten ontwikkelen om namaakproducten op een goede en effici?nte wijze tegen te gaan. Werk goed samen met de Douane, stel een duidelijke strategie op en pak zaken gestructureerd aan.

Meer weten? Download hier de presentatie!

Zo. Nu eerst een interview!

Een interview met Willianne Sleegers (Bavaria) door Gino van Roeyen (Banning Advocaten)

?Never a dull moment? als wij Willianne Sleegers van Bavaria mogen geloven. Bavaria heeft zich, onder leiding van de familie Swinkels, de laatste jaren sterk ontwikkeld. Niet alleen op het gebied van duidelijke onderscheidende marketingcampagnes, maar zeker op het gebied van merkenbeleid. Zo heeft Bavaria in 2009 een organisatiebrede rebranding doorgevoerd. Bavaria voerde de nieuwe uitstraling in ??n keer door op alle producten. Niet alleen de krat, het blik en de vaatjes, in de supermarkt zien er anders uit, maar ook de tapzuilen, glazen, uithangborden en alle andere materialen in de horeca. Onderdeel van het nieuwe uiterlijk van Bavaria is een icoon in de vorm van een kompas dat wijst naar het Zuiden. Dit kompas staat symbool voor de zelfstandigheid en de eigen koers van het familiebedrijf. Ook de nieuwe vormelementen vinden hun oorsprong in de geschiedenis van de brouwerij. Zo is de drie-eenheid van de gebroeders Swinkels waarvan de huidige eigenaren nog afstammen, als basis gebruikt voor de hele vormgeving van Bavaria. Daarmee deed Bavaria ??n van de grootste investeringen in[NBSP]haar geschiedenis en heeft dat een impact gehad op het gehele merkenbeleid van Bavaria.

En wat dacht u van de ophef over de ?Bavaria babes?? Na het succes van de oranje Leeuwenhose wederom een geniale marketingactie van de brouwerij. De publiciteitswaarde was in elk geval wederom enorm. Kortom, Bavaria zit echt nooit stil en het is wachten op de volgende opmerkelijke marketingcampagne!