BANNING begeleidt Nimbus/ PON Holdings met mbt de overname van Eekels Pompen door ABN AMRO Participaties

expertise:

Corporate law - M&A

newsletter:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

04 October 2007

ABN AMRO Participaties en algemeen directeur Erik Leenart nemen pompendistributeur en -producent Eekels over van de voormalige eigenaren Nimbus en Pon Holdings. De samenwerking tussen het management en ABN AMRO Participaties maakt de komende jaren zowel autonome groei als uitbreiding door verdere acquisities mogelijk. BANNING adviseerder de verkopende partijen op juridisch gebied.

Eekels Pompen (www.eekels.nl) heeft een 90-jarige historie in het leveren van oplossingen voor pompvraagstukken aan de aannemerij, overheid en industrie. De laatste jaren heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld als aanbieder van oplossingen voor de weg- en waterbouw, riolering, cultuurtechnische werken en grondconsolidatie. Het bedrijf is marktleider in Nederland en Belgi? met vier vestigingen, bijna 100 personeelsleden, alsmede een sterk verhuur-, verkoop-, en serviceconcept.

ABN AMRO Participaties richt zich op investeringen in middelgrote ondernemingen in Nederland. Investeringen vinden plaats in winstgevende ondernemingen met een stabiele kasstroom en een ondernemingswaarde tussen 25 miljoen en 100 miljoen euro, een sterke markt positie en groei potentieel. Waardecreatie in actieve samenwerking met het management staat centraal. ABN AMRO Participaties houdt onder andere belangen in Amafilter, Atag, Humares, Incotec, Kiwa, MidOcean Group, PGZ International, Van der Lande Industries, Verosol en BMA Ergonomics. Met de overname van Eekels realiseert ABN AMRO Participaties haar 11de investering in de afgelopen twee jaar.