Gastles groep 6/7 & 8 Basisschool De Fonkel

15 February 2023

In samenwerking met IMC Basis van Stichting IMC Weekendschool hebben wij voor de tweede keer de deuren van ons kantoorpand opengezet en een gastexcursie voor leerlingen van een basisschool verzorgd. Ditmaal was het de beurt aan de leerlingen uit groep 6/7 en 8 van Basisschool De Fonkel uit Tilburg.

In vier lesdagen hebben zij het vak recht ontdekt. Zij hebben kennis mogen maken met een Officier van Justitie, advocaten, jeugdwerkers van de Politie Tilburg en kregen bezoek van een gastdocent van Bureau Halt. De leerlingen sloten het thema recht af met als grande finale een gastexcursie naar ons pand, het 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥𝐢𝐠 𝐏𝐚𝐥𝐞𝐢𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐉𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭𝐢𝐞 te ’s-Hertogenbosch.

Met veel plezier hebben wij de leerlingen ontvangen en een rondleiding door zowel het Paleis als het Oude Huis van Bewaring gegeven, waarbij de leerlingen het cellencomplex in originele staat hebben bezichtigd. Een tikkeltje spannend!

Aansluitend is in één van de oorspronkelijke zittingszalen een rechtszaak nagespeeld, waarbij de leerlingen actief werden betrokken. Zij deden enthousiast mee en kwamen met zeer goede argumenten. Daar zaten een aantal advocaten in spe tussen!