Verzoek tot eigen faillissement afgewezen: De rol van de curator is significant bij benoeming – Juridische Informatie

expertise:

Corporate law - M&A

newsletter:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

18 March 2018

Blog: “”” Uitstel van deadline en Verval van Recht: Strijdig met Landelijk Procesreglement?

In de rechtspraak samenleving zijn er voortdurend nieuwe ontwikkelingen en vragen die naar voren komen. Een situatie waarvan ik onlangs op de hoogte ben gebracht, heeft te maken met het uitstellen van de deadline voor het nemen van een akte na tussenarrest en het mogelijke verval van het recht om die specifieke proceshandeling uit te voeren.

Dit roept enkele belangrijke vragen op. Is zo’n situatie in strijd met het Landelijk procesreglement voor civiele dagvaardingszaken bij de gerechtshoven – vierde versie, specifiek met de artikelen 2.15 en 1.7?

Onderzoekend vond ik de zaak ECLI:NL:HR:2018:364, een rechtszaak die plaatsvond op 16 maart 2018 met het zaaknummer 17/00147. Deze zaak lijkt enige relevantie te hebben wat betreft het bovenstaande onderwerp en kan mogelijk dienen als een interessant voorbeeld voor onze analyse.

Volg deze link als u meer details wilt over deze zaak, of als u geïnteresseerd bent in het lezen van de volledige uitspraak. Dit zal u naar de officiële documentatie brengen waar u de informatie in zijn volledigheid kan vinden.

Verder onderzoek en grondige discussies over dergelijke kwesties zijn absoluut noodzakelijk in onze voortdurende zoektocht naar een efficiënt en rechtvaardig rechtssysteem. IK kijk uit naar uw inzichten en meningen over deze specifieke zaak en het bredere onderwerp waar het op betrekking heeft.