BANNING Advocaten Krijgt ACM Goedkeuring Voor Ontvlechting van Agri Holding Joint Venture

06 July 2014

BANNING Advocaten heeft assistentie verleend aan IJsvogel Holding B.V., De IJsvogel Groep B.V. en Welkoop Retail Holding I B.V. in hun streven naar het verkrijgen van goedkeuring van de ACM voor de ontvlechting van de joint venture Agri Holding. Agri Retail, een onderdeel van Agri Holding, fungeert als franchisegever voor de verkoop winkels Welkoop en Boerenbond. De aandeelhouders van Agri Retail hebben besloten hun gezamenlijk bezit binnen Agri Retail verder te ontvlechten.

De IJsvogel Groep neemt eigenaarschap van het merk Boerenbond en blijft dit gebruiken in de 72 Boerenbondwinkels. Na de ontvlechting zal Agri Retail, volledig eigendom van Agrifirm en AgruniekRijnvallei, alleen het merk Welkoop blijven voeren. De huidige Boerenbondwinkels die in handen zijn van Agrifirm zullen omgezet worden naar Welkoop. Er zijn momenteel gesprekken gaande betreffende de 17 onafhankelijke Boerenbondwinkels van de Abfar over hun mogelijke deelname aan dit proces.

Het Agrifirm concern is actief binnen de veehouderij, akkerbouw en tuinsector, en fungeert daarnaast als exploitant van verschillende winkels binnen de tuin-, dier- en hobbysector. Het IJsvogel concern heeft een groothandel en diverse winkels binnen de sector van dierproducten, tuin en hobby. BANNING Advocaten heeft met succes aan de ACM kunnen aantonen dat er voldoende concurrentie zal blijven ook na de transactie.

Voor het persbericht van Agrifirm, klik [hier](link).

Voor het persbericht van de ACM, klik [hier](link).

Wil je meer weten? Neem gerust contact op met Silvia Vinken (LinkedIn [hier](link) en website [hier](link)) of Minos van Joolingen (LinkedIn [hier](link) en website [hier](link)).

Wil je op de hoogte blijven? Download [hier](link) onze eBooks en nieuwsbrieven.