Nederlandse nationale radio interviewt BANNING over het vrachtwagenkartel

13 July 2017

Business News Radio, een nationaal radiostation in Nederland, interviewde Adriaan Buyserd, advocaat bij BANNING Advocaten, om inzicht te krijgen in de slagingskansen van een van de grootste kartelschadeclaims acties ooit.

Op 19 juli 2016 legde de Europese Commissie recordkartelboetes op aan vijf vrachtwagenbouwbedrijven. Ze hadden tussen 1997 en 2011 aan een kartel deelgenomen. In dit zogenaamde ‘Truck Kartel’ kozen DAF, Volvo/Renault, Daimler en Iveco ervoor om een schikking te treffen. Ze moesten de EU een boete betalen van (in totaal) EUR 2,9 miljard. Onder andere voor illegale prijsafspraken. MAN, die klokkenluider was van dit kartel, werd beloond en hoefde geen kartelboete te betalen. Scania tenslotte, weigerde schuld te erkennen. Het koos ervoor om tegen de Europese Commissie te procederen.

Na deze publiekrechtelijke kartelboetes kunnen zogenaamde ‘follow-on’ procedures worden opgestart voor nationale civiele rechtbanken. In deze procedures proberen kartelslachtoffers compensatie te krijgen voor schade. Hun standpunt is dat ze elke keer dat ze een middelgrote of zware vrachtwagen kochten tijdens het kartel, te veel hebben betaald.

Gisteren, stelde MKB-Claim dat zij de eerste is om in Nederland naar de rechter te stappen. De claimorganisatie zegt 3000 bedrijven te vertegenwoordigen, met name transportbedrijven. Zij voelen dat ze elke keer dat ze een vrachtwagen kochten van het kartel, duizenden euro’s te veel hebben betaald. MKB-Claim hoopt op een schikking. Maar de beboete karteldeelnemers menen dat deze klanten daadwerkelijk geen schade hebben geleden. Het is mogelijk dat ze zullen beweren dat deze klanten elke overbelasting hebben doorgerekend aan hun eigen klanten. Dat zou betekenen dat zij zelf geen schade hebben geleden.

BNR vroeg Adriaan Buyserd hoe een gespecialiseerd advocatenkantoor in kartelschadeclaims, zoals BANNING Advocaten, de slagingskansen zou inschatten:

  • Het is in ieder geval duidelijk dat kartelschadeclaims bijna altijd langdurige, complexe procedures betreffen. Het is een relatief nieuw rechtsgebied. De jurisprudentie is nog in ontwikkeling. Het naar voren brengen van juridische en economische argumenten kan heel complex zijn.
  • In andere EU-lidstaten, zoals Ierland en het VK, hebben advocatenkantoren al kartelschadeclaims ingediend. Het betreft claims ter waarde van miljarden euro’s. Als deze uiteindelijk worden toegekend, zou dat een enorme klap zijn voor de voormalige kartelleden.
  • Naast de materiële complexiteit van dit soort zaken, moet ook rekening worden gehouden met professionele ondersteuning. In Nederland heeft slechts een klein aantal grote advocatenkantoren ervaring met het procederen over kartelschadeclaims.
  • Een superspecialist op dit rechtsgebied, Hausfeld & Co, bereidt zijn eigen kartelschadeclaim voor voor de Nederlandse rechtspraak. Het zal optreden namens TVM Verzekeringen, een verzekeringsmaatschappij, en Transport and Logistics Nederland (TLN), een sectortegenhanger.

Blijf op de hoogte

Download onze eBooks en nieuwsbrieven hier.

Meer informatie of vragen over het Truck Kartel?

Mail Martijn Jongmans ( Contact, LinkedIn) of Adriaan Buyserd (Contact, LinkedIn)