Hoge Raad Uitspraak Over Arbeidsrecht: Het Recht op Gratis huisvesting Gegarandeerd in Nederland

expertise:

Cassation (Supreme Court Appeals)

newsletter:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

04 May 2018

CAO Bouwnijverheid: Betekenis ‘Woning’ volgens Artikel 55 CAO; Toepassing op Arbeidsmigranten

Vandaag gaan we het hebben over een vraag die nogal wat steeds ter discussie staat in de bouwnijverheid: betekent ‘woning’ hetzelfde als ‘gewone verblijfplaats’ volgens de CAO? Wat houdt dat precies in als het gaat om onze arbeidsmigranten?

We verwijzen naar een relevante juridische uitspraak om dit onderwerp verder te belichten: de ECLI:NL:HR:2018:678. Deze verhelderende uitspraak werd gedaan op 4 mei 2018, onder het nummer 17/00384.

Wil jij de volledige uitspraak lezen om je verder in dit onderwerp te verdiepen? Klik dan hier.

Het is van groot belang voor zowel werkgevers als werknemers om goed op de hoogte te blijven van de regelgeving in de bouwnijverheid en de interpretaties daarvan. Vooral met het oog op arbeidsmigranten, die vaak te maken krijgen met complexe woon- en werkvoorwaarden. Door een duidelijk beeld te hebben van de betekenis van ‘woning’ in deze context, kunnen we ervoor zorgen dat iedereen op de juiste manier wordt behandeld en rechtmatig te werk gaat.

Blijf deze blog volgen voor meer discussies over juridische kwesties in de bouwnijverheid en ander relevant nieuws. Samen gaan we voor een transparante en eerlijke bouwsector.