Blogtitel: “ECLI:NL:HR:2018:457 – De Uitspraak van de Hoge Raad over Belastingrecht op 30 maart 2018, Nr. 17/01039

expertise:

Cassation (Supreme Court Appeals)

newsletter:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

30 March 2018

In dit blogbericht gaan we het hebben over Artikel 18, lid 3, aanhef en letter c, van de Wet WOZ. Volgens deze wet wordt een aardbeving als een bijzondere omstandigheid beschouwd voor de waardebepaling van een woning gelegen in een aardbevingsgebied.

Het relevante juridische besluit hiervoor kan gevonden worden in ECLI: NL:HR:2018:457, gedateerd 30 maart 2018, onder het nummer 17/01039. Wanneer wetten en juridische taal niet echt je ding zijn, is het belangrijk om te begrijpen dat deze uitspraak de manier waarop de waarde van onroerend goed in aardbevingsgebieden wordt beoordeeld, heeft veranderd.

Een aardbeving wordt nu officieel erkend als een ‘bijzondere omstandigheid’ wat betekent dat het kan resulteren in een aanpassing van de waardering van een woning. Dit kan potentieel leiden tot lagere belastingen voor huiseigenaren in deze gebieden, maar het kan ook van invloed zijn op de marktwaarde van het onroerend goed, en dus de verkoopprijs, in deze gebieden.

Voor degenen die direct de exacte details van deze uitspraak willen lezen, klik hier om de volledige uitspraak in te zien.

Onthoud, wetten en juridische besluiten zijn niet altijd zo zwart-wit als ze op het eerste gezicht lijken, en ze kunnen van grote invloed zijn op ons dagelijks leven. Het is daarom belangrijk om geïnformeerd te blijven en te begrijpen hoe dergelijke besluiten ons kunnen beïnvloeden. Daarom hopen we dat deze uitleg en link naar de volledige uitspraak nuttig voor je zijn.