Blogtitel: De Uitspraak van de Hoge Raad Over Belastingrecht in Nederland (ECLI:NL:HR:2018:457, D.D. 30 Maart 2018, Nummer 17/01039)

expertise:

Cassation (Supreme Court Appeals)

newsletter:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

29 March 2018

In deze blogpost duiken we in een specifieke wetgeving die betrekking heeft op woningwaardering in aardbevingsgebieden. We verwijzen naar artikel 18, lid 3, aanhef en letter c, van de Wet WOZ. Volgens deze wet is een aardbeving als een speciale omstandigheid te beschouwen bij het waarderen van een huis dat in een aardbevingsgebied ligt.

Een referentie aan deze kwestie komt naar voren in een zaak behandeld door de Hoge Raad op 30 maart 2018, met nummer 17/01039, waarin deze wettelijke regel van toepassing was. Deze zaak laat zien hoe de wet in de praktijk wordt toegepast en hoe dergelijke situaties worden beoordeeld in het licht van de Wet WOZ.

Voor wie de volledige uitspraak wil doornemen, is hier een link naar het officiële document op de website van Rechtspraak. Deze legt de hele zaak in detail uit en omvat zowel de argumenten als de uiteindelijke uitspraak

[Klik hier](https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2018:457) om de volledige uitspraak te bekijken.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van dergelijke legaliteiten, vooral als u zich in een soortgelijke situatie bevindt of in het onwaarschijnlijke geval dat u te maken krijgt met een aardbeving. Kennis hebben van dergelijke regels en wetten kan enorm helpen om u goed voor te bereiden en te navigeren door de wettelijke procedures.