Blogtitel: Uitspraak van de Hoge Raad over Insolventierecht: Verzoek tot Ontslag van Curator volgens Artikel 73 Fw (ECLI:NL:HR:2018:686, 4 Mei 2018, Nr. 18/00523)

expertise:

Cassation (Supreme Court Appeals)

newsletter:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

03 May 2018

Faillissement en de rol van de rechter-commissaris (art. 65 Fw)

Het faillissementsrecht kan complex zijn en één van de belangrijkste aspecten hiervan is de rol die de rechter-commissaris speelt. Volgens artikel 65 van de Faillissementswet (Fw) is de rechter-commissaris een essentieel onderdeel van elk faillissementsproces.

Neem bijvoorbeeld de Hoge Raad uitspraak met het nummer 18/00523 van 4 mei 2018, geregistreerd onder ECLI:NL:HR:2018:686. Voor een beter inzicht in de rol en de taken van de rechter-commissaris in faillissementszaken, en voor een diepgaand begrip van deze specifieke zaak, heb ik hier de link naar de volledige uitspraak.

Klik hier om toegang te krijgen tot het complete document. Dergelijke uitspraken zijn een geweldige bron van informatie en kunnen ons veel leren over de specifieke toepassing van artikel 65 Fw in de praktijk.

Dus voor iedereen die interesse heeft in dit complexe maar fascinerende aspect van het faillissementsrecht, raad ik ten zeerste aan de volledige tekst van de uitspraak te lezen. Het biedt waardevolle inzichten en een gedetailleerde analyse van de rol van de rechter-commissaris binnen een faillissementskader.