Knowledge base

29 May 2024

Family & Inheritance law

De Roze Wolk – Aflevering 4

𝐊𝐨𝐦 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐞 𝐫𝐨𝐳𝐞 𝐰𝐨𝐥𝐤 𝐚𝐟! 🌈 🎙️ Vandaag gaat de vierde aflevering van de podcastserie “𝐃𝐞 𝐑𝐨𝐳𝐞 𝐖𝐨𝐥𝐤” live! Marjolein Hees en Anne-Sophie van Hoof gaan deze aflevering in gesprek met gastspreker Prof. Bernard Schols. Het thema van deze aflevering is 𝐝𝐞 𝐬𝐚𝐦𝐞𝐧𝐰𝐨𝐧𝐞𝐫𝐬. Bernard Schols is hoogleraar successierecht aan de Radboud University Nijmegen en oud-notaris. Hij is daarnaast verhalenverteller met een passie voor het fiscaal erfrecht en in dat kader geeft Bernard lezingen en gaat zelfs het theater in. Tenslotte is hij de auteur van twee boeken “𝘝𝘰𝘰𝘳𝘬𝘰𝘮 𝘳𝘶𝘻𝘪𝘦 𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘬𝘪𝘴𝘵” en “𝘝𝘰𝘰𝘳𝘬𝘰𝘮 𝘳𝘶𝘻𝘪𝘦 𝘪𝘯 𝘣𝘦𝘥”. Wat als…

Read more >

24 April 2024

Family & Inheritance law

De Roze Wolk – Aflevering 3

𝐊𝐨𝐦 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐞 𝐫𝐨𝐳𝐞 𝐰𝐨𝐥𝐤 𝐚𝐟! 🌈 🎙️ Vandaag gaat de derde aflevering van de podcastserie “𝐃𝐞 𝐑𝐨𝐳𝐞 𝐖𝐨𝐥𝐤” live! Marjolein Hees en Anne-Sophie van Hoof gaan deze aflevering in gesprek met gastspreker Suzan van Mook. Het thema van deze aflevering is 𝐟𝐢𝐬𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭𝐞𝐧 𝐛𝐢𝐣 𝐞𝐜𝐡𝐭𝐬𝐜𝐡𝐞𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠. Suzan van Mook is een ervaren fiscalist met een eigen kantoor Van Mook Fiscalisten. Zij adviseert en begeleidt vermogende particulieren en familiebedrijven bij alle fiscale vraagstukken. Daarnaast is zij gespecialiseerd in verschillende onderwerpen rondom estate planning en biedt fiscale begeleiding aan particulieren bij echtscheiding. Wat als de “roze wolk” van een relatie verandert in een financiële…

Read more >

27 March 2024

Family & Inheritance law

De Roze Wolk – Aflevering 2

Kom van die roze wolk af! 🌈 🎙️ Vandaag gaat de tweede aflevering van de podcastserie “𝐃𝐞 𝐑𝐨𝐳𝐞 𝐖𝐨𝐥𝐤” live! Marjolein Hees en Anne-Sophie van Hoof gaan deze aflevering in gesprek met de allereerste gastspreker: Marc van Opstal. Marc van Opstal is counsel en mediator bij Banning Advocaten. Hij is ruim veertig jaar werkzaam geweest in de familie- & erfrechtpraktijk, waarbij hij de focus heeft gelegd op de financiële en vermogensrechtelijke afwikkeling van een huwelijk. Daarnaast heeft hij de nodige erfrechtzaken in behandeling gehad. Wat als de “roze wolk” van een relatie verandert in een financiële nachtmerrie bij een breuk? Heb je het allemaal wel zo…

Read more >

28 February 2024

Family & Inheritance law

De Roze Wolk – Aflevering 1

In relaties spelen emoties vaak een hoofdrol. Verliefdheid en geluk, maar ook de keerzijde: verdriet. Met deze laatste emotie wordt voorafgaand aan een relatie vaak geen rekening gehouden. Veelal wordt er dan niet of weinig gesproken over de zakelijke en financiële kant van de relatie en wat dit voor gevolgen met zich brengt als de relatie wordt verbroken. Wat is hier de oorzaak van? Zit men op de spreekwoordelijke roze wolk vanuit de gedachte dat de relatie toch niet zal eindigen? Hetzelfde geldt voor overlijden. Een onderwerp dat men niet graag bespreekbaar maakt, terwijl het juist zo belangrijk is om…

Read more >

21 February 2024

Family & Inheritance law

Kom van die roze wolk af!

In relaties spelen emoties vaak een hoofdrol. Verliefdheid en geluk, maar ook de keerzijde: verdriet. Met deze laatste emotie wordt voorafgaand aan een relatie vaak geen rekening gehouden. Veelal wordt er dan niet of weinig gesproken over de zakelijke en financiële kant van de relatie en wat dit voor gevolgen met zich brengt als de relatie wordt verbroken. Wat is hier de oorzaak van? Zit men op de spreekwoordelijke roze wolk vanuit de gedachte dat de relatie toch niet zal eindigen? Hetzelfde geldt voor overlijden. Een onderwerp dat men niet graag bespreekbaar maakt, terwijl het juist zo belangrijk is om…

Read more >

24 August 2022

“Paleis met een hoofdletter: Verbouwen & Verbinden” – aflevering 4

𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧! In vier afleveringen hebben wij u het afgelopen jaar meegenomen achter de schermen van de grootschalige renovatie van ons kantoorgebouw: het voormalig Paleis van Justitie te Den Bosch. U heeft hiermee een unieke inkijk in de historie en herontwikkeling van dit befaamde gebouw gekregen. Vandaag presenteren wij de slotaflevering: “𝐏𝐚𝐥𝐞𝐢𝐬 𝐦𝐞𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐡𝐨𝐨𝐟𝐝𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫 – 𝐞𝐞𝐧 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐏𝐚𝐥𝐞𝐢𝐬”. Veel kijkplezier! Aflevering 1 ~ De Historie (mei 2021) Aflevering 2 ~ De Buitenkant (juli 2021) Aflevering 3 ~ De Binnenkant (februari 2022)

Read more >

07 February 2022

“Paleis met een hoofdletter: Verbouwen & Verbinden” – aflevering 3

𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧! In vier afleveringen nemen wij u de komende maanden mee achter de schermen van de grootschalige renovatie van ons kantoorgebouw: het voormalig Paleis van Justitie te Den Bosch. U krijgt een unieke inkijk in de historie en herontwikkeling van dit befaamde gebouw. Vandaag presenteren wij aflevering 3: “𝐏𝐚𝐥𝐞𝐢𝐬 𝐦𝐞𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐡𝐨𝐨𝐟𝐝𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫 – 𝐝𝐞 𝐛𝐢𝐧𝐧𝐞𝐧𝐤𝐚𝐧𝐭 ”. Veel kijkplezier! 𝘈𝘧𝘭𝘦𝘷𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 1 ~ 𝘋𝘦 𝘏𝘪𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦 (𝘮𝘦𝘪 2021) 𝘈𝘧𝘭𝘦𝘷𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 2 ~ 𝘋𝘦 Buitenkant (juli 2021) 𝘈𝘧𝘭𝘦𝘷𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 4 ~ 𝘋𝘦 (𝘩𝘦𝘳)𝘰𝘱𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨 (𝘷𝘦𝘳𝘸𝘢𝘤𝘩𝘵 maart 2022)

Read more >

23 July 2021

“Paleis met een hoofdletter: Verbouwen & Verbinden” – aflevering 2

𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧! In vier afleveringen nemen wij u de komende maanden mee achter de schermen van de grootschalige renovatie van ons kantoorgebouw: het voormalig Paleis van Justitie te Den Bosch. U krijgt een unieke inkijk in de historie en herontwikkeling van dit befaamde gebouw. Vandaag presenteren wij aflevering 2: “𝐏𝐚𝐥𝐞𝐢𝐬 𝐦𝐞𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐡𝐨𝐨𝐟𝐝𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫 – 𝐝𝐞 𝐛𝐮𝐢𝐭𝐞𝐧𝐤𝐚𝐧𝐭”. Veel kijkplezier! 𝘈𝘧𝘭𝘦𝘷𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 1 ~ 𝘋𝘦 𝘏𝘪𝘴𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦 (𝘮𝘦𝘪 2021) 𝘈𝘧𝘭𝘦𝘷𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 3 ~ 𝘋𝘦 𝘉𝘪𝘯𝘯𝘦𝘯𝘬𝘢𝘯𝘵 (𝘷𝘦𝘳𝘸𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘰𝘬𝘵𝘰𝘣𝘦𝘳 2021) 𝘈𝘧𝘭𝘦𝘷𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 4 ~ 𝘋𝘦 (𝘩𝘦𝘳)𝘰𝘱𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨 (𝘷𝘦𝘳𝘸𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘧𝘦𝘣𝘳𝘶𝘢𝘳𝘪 2022)

Read more >

30 June 2021

Family & Inheritance law

“Banning Buzz – reeks Erfrecht” – aflevering 2

Aflevering 2 in de podcastreeks Erfrecht van de Banning Buzz, waar onze gespecialiseerde advocaten Marjolein Hees en Rianne Verlijsdonk een aantal erfrechtelijke stellingen bespreken.

Luister podcast >

11 May 2021

Family & Inheritance law

“Banning Buzz – reeks Erfrecht” – aflevering 1

Aflevering 1 in de podcastreeks Erfrecht van de Banning Buzz, waar onze gespecialiseerde advocaten Marjolein Hees en Louis Zonnenberg uitleg geven over de legitieme portie.

Luister podcast >

04 May 2021

“Paleis met een hoofdletter: Verbouwen & Verbinden” – aflevering 1

𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧!   In vier afleveringen nemen wij u de komende maanden mee achter de schermen van de grootschalige renovatie van ons kantoorgebouw: het voormalig Paleis van Justitie te Den Bosch. U krijgt een unieke inkijk in de historie en herontwikkeling van dit befaamde gebouw.   Vandaag presenteren wij aflevering 1: “𝐏𝐚𝐥𝐞𝐢𝐬 𝐦𝐞𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐡𝐨𝐨𝐟𝐝𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫 – 𝐝𝐞 𝐡𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞”. Veel kijkplezier! 𝘈𝘧𝘭𝘦𝘷𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 2 ~ 𝘋𝘦 𝘉𝘶𝘪𝘵𝘦𝘯𝘬𝘢𝘯𝘵 (𝘷𝘦𝘳𝘸𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘫𝘶𝘭𝘪 2021) 𝘈𝘧𝘭𝘦𝘷𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 3 ~ 𝘋𝘦 𝘉𝘪𝘯𝘯𝘦𝘯𝘬𝘢𝘯𝘵 (𝘷𝘦𝘳𝘸𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘰𝘬𝘵𝘰𝘣𝘦𝘳 2021)  𝘈𝘧𝘭𝘦𝘷𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 4 ~ 𝘋𝘦 (𝘩𝘦𝘳)𝘰𝘱𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨 (𝘷𝘦𝘳𝘸𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘧𝘦𝘣𝘳𝘶𝘢𝘳𝘪 2022)

Read more >

02 April 2021

“De Tien van Banning” met Jeroen van der Made van Createment

Tien topondernemers. Tien bedrijfssectoren. Tien vragen. Vandaag te gast Jeroen van der Made, oprichter en directeur bij Createment, die een brug slaan tussen onvervulde IT- en online marketing vacatures en het grote aantal hoger opgeleiden, die een baan zoeken.

Read more >

26 March 2021

“De Tien van Banning” met Kees Aarts, CEO en medeoprichter van Protix

Tien topondernemers. Tien bedrijfssectoren. Tien vragen. Vandaag te gast Kees Aarts, CEO en medeoprichter bij Protix, toonaangevend in circulaire en natuurlijke eiwitten uit insecten.

Read more >

18 March 2021

“De Tien van Banning” met Goos Kant, managing director bij ORTEC

Tien topondernemers. Tien bedrijfssectoren. Tien vragen. Vandaag te gast Goos Kant, managing director bij ORTEC, hoogleraar Logistic Optimization en docent Business Analytics aan de Tilburg University. Goos is daarnaast ook verbonden aan de Jheronimus Academy of Data Sciene.

Read more >

12 March 2021

“De Tien van Banning” met Theo Verbruggen, (mede-)eigenaar van De Mediamannen – verhalenvertellers in beeld en geluid

Tien topondernemers. Tien bedrijfssectoren. Tien vragen. Vandaag te gast Theo Verbruggen, (mede-)eigenaar van De Mediamannen te ‘s-Hertogenbosch. 

Read more >

04 March 2021

“De Tien van Banning” met Sylvester Eijffinger, emeritus hoogleraar Financiële Economie in Tilburg, emeritus president van de Tilburg University Society en lid van de Raad van Advies van Banning Advocaten

Tien topondernemers. Tien bedrijfssectoren. Tien vragen. Vandaag te gast Sylvester Eijffinger, emeritus hoogleraar Financiële Economie in Tilburg, emeritus president van de Tilburg University Society en lid van de Raad van Advies van Banning Advocaten.

Read more >

01 March 2021

“De Tien van Banning” – 5 more to go

“De Tien van Banning” – iedere vrijdag één topondernemer, één bedrijfssector en tien vragen. Vanaf aanstaande vrijdag de laatste vijf topondernemers!

Read more >

26 February 2021

“De Tien van Banning” met Maurits van Bouwdijk Bastiaanse van de Adelaer Group

Tien topondernemers. Tien bedrijfssectoren. Tien vragen. Vandaag te gast Maurits van Bouwdijk Bastiaanse, CEO bij de Adelaer Group.

Read more >

19 February 2021

“De Tien van Banning” met Esmée Ficheroux van CSU

Tien topondernemers. Tien bedrijfssectoren. Tien vragen. Vandaag te gast Esmée Ficheroux, lid van de Raad van Bestuur bij CSU. 

Read more >

12 February 2021

“De Tien van Banning” met Dick Engels van Amacom, The Amazing Company B.V.

Tien topondernemers. Tien bedrijfssectoren. Tien vragen. Vandaag te gast Dick Engels, managing director bij Amacom, The Amazing Company. 

Read more >

05 February 2021

“De Tien van Banning” met Edward Voncken van KMWE en Brainport Industries

Tien topondernemers. Tien bedrijfssectoren. Tien vragen. Vandaag te gast Edward Voncken, CEO bij KMWE en voorzitter van Brainport Industries. 

Read more >

29 January 2021

“De Tien van Banning” met Bob van Oosterhout van triple double sportmarketing en Heroes Den Bosch

Tien topondernemers. Tien bedrijfssectoren. Tien vragen. Vandaag te gast Bob van Oosterhout, directeur en oprichter van triple double sportmarketing en clubeigenaar van Heroes Den Bosch.

Read more >

27 January 2021

“De Tien van Banning” preview

Tien topondernemers. Tien bedrijfssectoren. Tien vragen. Met als kernvraag: “Hoe ziet jouw sector er post-corona uit en hoe anticipeer je daar nu op?” Vanaf vrijdag 29 januari iedere week een nieuwe gast.

Read more >

23 November 2020

Employment law

Reorganiseren, hoe werkt dat in de praktijk?

Read more >

27 October 2020

IT & Privacy

Ronde tafel gesprek voor het Data Privacy Congres 2020

Op 22 september jl. hebben Floortje Eijdems en Samuel Wiegerinck een ronde tafel gesprek gevoerd voor het Data Privacy Congres 2020. Zij spraken tijdens dit ronde tafel gesprek over de internationale doorgifte van persoonsgegevens, waarbij onder meer gesproken werd over de ongeldigverklaring van het Privacy Shield en de Brexit. Hieronder delen we het volledige gesprek.

Read more >

23 July 2020

Corporate law - M&A

Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA)

Read more >

02 July 2020

Intellectual Property

De fotograaf en de onrechtmatige publicatie

Read more >

01 April 2020

Employment law

Compensatiegedrag transitievergoeding

Read more >