Deel 3: Hoe Succesvol Online Verkopen in de EU-Markt? Begrijp de Beperkingen & Concurrentiebeleid

05 December 2023

Inhoud:

De stevige economische band tussen Nederland en Singapore blijft verbazen met de impact die het heeft. Vooral de cijfers uit 2016 zijn opmerkelijk, waarbij Nederland voor een imposante €4,2 miljard aan goederen importeerde uit Singapore en er een exportwaarde van €4,9 miljard werd behaald. Verder genereerde de dienstensector van Singapore een indrukwekkend bedrag van €6,6 miljard, waarmee de sterke economische relatie tussen beide landen verder wordt benadrukt.

De dynamische handelsactiviteiten tussen Nederland en Singapore kunnen desalniettemin tot handelsconflicten leiden. Hoe gaan deze landen om met dergelijke conflicten en juridische geschillen? Het ‘Verdrag van 30 juni 2005 betreffende de Keuze van het Forum’ biedt hier enige verduidelijking over. Dit verdrag, ondertekend door diverse landen inclusief Nederland, de Verenigde Staten, Mexico, Singapore en Oekraïne, stimuleert internationale handel en investeringen door een juridisch kader te bieden voor het gebied van jurisdictie en erkenning van vonnissen van buitenlandse rechtbanken in civiele en handelsconflicten.

Hoewel zowel de EU als Singapore de toegewezen rechtbank en diens besluiten respecteren, moet men zich wel bewust zijn van mogelijke uitzonderingen die complicaties kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld, er kunnen problemen ontstaan indien een uitspraak niet voldoet aan de gevraagde schadevergoedingen.

Adriaan Buyserd is onze expert op het gebied van internationale handelsconflicten en biedt professioneel advies voor dit specifieke onderwerp. Met zijn uitgebreide kennis en vele jaren ervaring, biedt hij uitstekend advies over contracten en wetgeving in Nederland en de EU. Met zijn unieke inzichten en expertise kan hij uitermate van dienst zijn bij vragen of onduidelijkheden op dit gebied.